Günümüzde sosyal medya platformları vazgeçilmez iletişim ve bilgi araçlarıdır. Her meslek alanında olduğu gibi Hekimlik mesleği içinde önemli avantajlar sağlarlar. Hastalar, sosyal medyayı yaygın olarak günlük yaşamlarında kullanıyor ve kullanacaklar.
______________________________________________
Hastalar, sosyal medyayı yaygın olarak günlük yaşamlarında kullanıyor ve kullanacaklar. Hekimlerinin de kullanmasını istiyorlar.
Avustralya’da yapılan bir araştırmada; hastalara, online olmayan ve sosyal medya kullanma-yan hekimlerinin bu durumları hakkında ne düşündükleri sorulmuş ve aşağıdaki sonuçlar elde edilmiş:
-
Modası geçmiş ve güncel olmadıklarını düşünenlerin oranı 38%
-
Başarılı ve reklama ihtiyacı olmadıklarını düşünenler 18%
-
Çok meşgul ve uğraşmaya zamanı olmadığını düşünenlerin oranı 16%
-
Birşeyler sakladığını düşünenlerin oranı 16% 🙂
-
Diğer nedenler 12%
Yine aynı araştırmada; hekimlerin 75%’inin sosyal medyayı kullandığını, beşte birinin hastalarından arkadaşlık isteği aldığını, en çarpıcı olanı ise; 60% hekimin bir hastanın muayeneden önce kişisel bilgilerine bakmasından rahatsız olmadığını gördüler. Ancak, 40% oranında bir hekim kitlesinin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu kayıt altına alalım!
Bizde de sosyal medya platformlarına bakıldığında; hekimler genel olarak aşağıdaki başlıklarda sosyal medyada paylaşımda bulunuyorlar:
-
Profesyonel mesleki pazarlama
-
İtibar kazanma
-
Yeni hastalar kazanma
-
Mesleki gelişmeleri takip etme
-
Genel toplumsal davranış olarak sosyal medyada bulunma isteği
Bu konuda; Nisan 2015’de Milano, İtalya’da yapılan 1. Dünya Fıtık Cerrahisi Kongresi’nde “Fıtık ve sosyal medya. Türkiye perspektivi” konulu konuşmamın slaytlarına bakabilirsiniz.